0

Р емонтът на опожарената катедрала „Нотр Дам“ в Париж бе подновен с мерки за защита на работниците от коронавируса, съобщи АП, цитирана от БТА.

Ремонтът на опожарената катедрала „Нотр Дам“ в Париж бе подновен с мерки за защита на работниците от коронавируса, съобщи АП, цитирана от БТА.

Повече от година след опустошителния пожар, работниците все още не са завършили стабилизирането на средновековния храм, преди да започне същинския ремонт на зданието. Заради пандемията от коронавируса работата спря в средата на март.

Работниците започнаха да реорганизират ремонтната площадка днес. Ректорът на катедралата монсеньор Патрик Шове каза пред журналисти, че се променят условията в съблекалните и душ кабините, за да бъде осигурено повече пространство заради нуждата от социално дистанциране.

Освен това се подготвя столова, където работниците да се хранят, тъй като всички ресторанти в страната са затворени. Работниците са настанени в хотели в околността, така че няма да се налага да ползват градски транспорт.

Планирано е работата по почистването да бъде възстановена поетапно следващата седмица.