Подменят уличните лампи във Велинград по проект

Подменят уличните лампи във Велинград по проект

Велинград ще реализира проект „Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура-системи за външно изкуствено осветление на Велинград”, финансиран по програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност , енергийна сигурност” на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2020 г. и Норвежкия фонд.

На 7 април 2020 кметът на община Велинград д-р Костадин Коев е подписал договор с Министерство на енергетиката за изпълнението на Проекта. Велинград е сред 20-те общини в страната, получили финансиране.

Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 782 505 лв. и включва подмяна на старите осветителни тела на територията на града с нови енергоспестяващи /LED-лампи/. Ще се изградят 78 електрически табла, които ще бъдат свързани в система за управление, контрол и мониторинг.

Срокът за реализиране на проекта е 18 месеца. С приключването му ще бъдат значително намалени разходите за улично осветление, ще се повиши енергийната ефективност, а условията на живот и сигурността за населението ще се подобрят.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.