0

Л егендарната актриса Бети Уайт неуморно се застъпваше за правата на животните през целия си живот - от грижата за бездомните до седмичното телевизионно шоу The Pet Set, посветено на известните й приятели и техните домашни любимци.

Легендарната актриса Бети Уайт неуморно се застъпваше за правата на животните през целия си живот - от грижата за бездомните до седмичното телевизионно шоу The Pet Set, посветено на известните й приятели и техните домашни любимци.

В чест на покойната звезда нейни почитатели се готвят да направят дарения към благотворителни организации и приюти за хуманно отношение към животните като част от #ПредизвикателствотоБетиУайт (#BettyWhiteChallenge).

Организациите на свой ред са готови да приемат тази форма на почит, която феновете ще засвидетелстват към своята любимка в деня, когато тя щеше да навърши 100 години.

"Много пъти съм разговаряла с Бети за хуманното отношение към животните и знам, че тя гледа надолу от небето и наистина се усмихва. Бети ще се усмихва на рождения си ден. Ще се усмихва заради животите, които е променила", сподели Робин Ганзърт, който ръководи American Humane - организация за хуманно отношение към животните, в чиято дейност Уайт участва повече от 60 години.