Във Варна: Почистват графити с нова пясъкоструйна машина

Във Варна: Почистват графити с нова пясъкоструйна машина

Община Варна ще почиства загрозяващи сградите графити с нова пясъкоструйна машина. Тя ще бъде закупена чрез обществена поръчка, както и ще бъдат поръчани  две моторни вакуумни засмукващи листосъбиращи машини.

Общата стойност на поръчката е 71 666 лв. без ДДС, а крайният срок за подаване на оферти или на заявления за участие е 1 октомври т. г. Машината за почистване на графити следва да работи на принципа на вакуумното бластиране, без употребата на вода и химикали, позволявайки екологично чисто почистване и отстраняване на боя, лак и други замърсявания от различен тип повърхности.

Листосъбиращите машини трябва да са моторни, вакуумнозасмукващи и да са тип “ремарке“, за да могат да бъдат теглени от автомобил или камион с теглич, става ясно от документацията по обществената поръчка.

Предвидената инвестиция в закупуването на пясъкоструйна машина за почистване на графити е на обща стойност до 38 333,33 лв. без вкл. ДДС. Стойност на 2 броя моторни вакуумни засмукващи листосъбиращи машини – до 33 333,34 лв. без вкл. ДДС.

Финансирането за изпълнение на поръчката ще се осъществява от общинския бюджет по дейност „Чистота“. Срокът на договора по обществената поръчка е до 12 месеца от датата на подписване. Изпълнителят на поръчката трябва да предостави и гаранции като минималният срок е 6 месеца, а максималният - 36 месеца.  

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.