0

П рочутата оперна звезда Мирела Френи издъхна в дома си на 84-годишна възраст. Това съобщи нейният мениджър Дж. Ф. Мастрояни, според когото тя е страдала от дегенеративно заболяване, била е получила и поредица от инсулти.

Прочутата оперна звезда Мирела Френи издъхна в дома си на 84-годишна възраст. Това съобщи нейният мениджър Дж. Ф. Мастрояни, според когото тя е страдала от дегенеративно заболяване, била е получила и поредица от инсулти.

Певицата е родена на 27 февруари 1935 г. в италианския град Модена. Рожденото й име е Мирела Фрегни, което тя по-късно сменя на Френи. На оперната сцена звездата дебютира едва на 19 години в "Кармен" от Бизе. Омъжва се за своя преподавател, диригента Лиено Маджера, с когото имат и дете. След като се развежда с него, през 1978 г. Френи казва заветното "да" на знаменития български бас Николай Гяуров, за когото това също е втори брак и двамата концертират заедно по цял свят. Кариерата на Френи се свързва най-вече с „Метрополитън опера“, където прекарва 40 години от професионалния си път и е сред любимите солисти на публиката за всички времена.