Побоят над журналист е подлост и мерзост

Побоят над журналист е подлост и мерзост

Това е посегателство не само върху избора да бъдеш свободен, но и върху цялата преса

Не, не е добре! Това е страната, в която някои злорадо се самобичуват, че нямало свобода на словото и се радват на измислени от тях класации. Свободата на словото е личен избор. Когато цялата държава е впрегнала усилията си да се бори за здравето и духа на гражданите. Когато медиите излизат напук на всичко, защото в тях работят професионалисти, които знаят колко важно е да поддържат нормалността. Да пребиеш брутално на улицата един журналист и главен редактор на седмичник, избрал да изразява свободно мнението си, тогава посегателството е не само срещу избора му, но и срещу цялата преса. Посегателство и срещу държавността.

 

Не искаме да се страхуваме!

Не искаме да си налагаме автоцензура!

Не искаме да стискаме до болка кокалчетата на пръстите си, посегателството срещу колегата Слави Ангелов да не се случва никога вече!

Не искаме да се взираме в очите зад маските и да търсим в тях поръчителя!

Поръчителят се е скрил. Разположил се е удобно във фотьойла, любува се на записа, с който му удостоверяват, че поръчката е изпълнена. И злорадства, че е наказал злосторника, рискувал да упражнява нелеката професия на журналист в наши дни.

На всички хейтъри пред монитора, които не крият радостта си от случилото се, защото пострадалият е журналист, наш колега, приятел, най-обикновен гражданин като всички останали. Не, не е добре! Гадно е! Подло е! Защото това е право на всеки. Ако днес бият един журналист, който не крие лицето си и застава с целия си журналистически стаж зад всяка своя дума, защо смятате, че вие сте недосегаеми? Защо смятате, че клавиатурата ви пази?

Никой не е защитен. Затова, усмирете се!

Помолете се за бития човек. Абстрахирайте се какво работи. За мъжете с метални тръби няма значение кой какъв е. Сега изпълняват поръчка. Утре ще ги засечете на кръстовището и ще извадят бухалки и за вас. Не можем да победим злото, ако то е в самите нас. Никой не може да се противопостави на мафията поединично. Така както никой не може да пребори заразата индивидуално, като се изолира от целия свят. Мафията, както и заразата, може да бъде пречупена само с общата воля. И с подкрепата, която си оказваме едни на други. Нека бъдем единни, за да оцелеем! Ти, който с извратено задоволство се каниш да напишеш, че му се пада на бития, защото всички журналисти заслужават такава съдба, спри!

Спрете и помислете! Огледайте се!

Това ли е страната, в която искате да живеете?

Нека бъдем хора, преди всичко!

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.