0

П евицата Маги Джанаварова, която е известна на широката публика като победителката от музикалното шоу „Мюзик Айдъл“ ще бъде председател на журито на XIII издание на Националния конкурс за млади изпълнители „Морско конче“.

Певицата Маги Джанаварова, която е известна на широката публика като победителката от музикалното шоу „Мюзик Айдъл“ ще бъде председател на журито на XIII издание на Националния конкурс за млади изпълнители „Морско конче“.

Събитието е през лятотото във Варна и ще се проведе на 22 и 23 юни. В оценяващата комисия в морската столица ще бъде и доц. Алис Боварян, която е била преподавател на певицата в НМА „Панчо Владигеров“. Доц. Боварян обаче влиза в ролята и на почетен председател на конкурса, чийто организатор е ЦПЛР - Общински детски комплекс във Варна.

Маестро Нелко Коларов и композиторът Доно Цветков са другите две големи имена, които ще журират младите таланти. Те ще се състезават в три категории, като ще бъдат разделени в няколко възрастови групи.

„Целта на конкурса е да открива млади талантливи изпълнители, да съхранява и популяризира най-добрите образци на българската популярна песен“, заяви по този повод представителят на организаторите, преподавателят в ОДК – Варна, Георги Кючуков.