0

П обедителят от песенния конкурс „Евровизия 2009” Александър Рибак, който представлява Норвегия, призна за пръв път в социалните медии за своята 11-годишна зависимост от антидепресантите. Певецът споделя, че едва напоследък е започнал да живее пълноценен живот.

Победителят от песенния конкурс „Евровизия 2009” Александър Рибак, който представлява Норвегия, призна за пръв път в социалните медии за своята 11-годишна зависимост от антидепресантите. Певецът споделя, че едва напоследък е започнал да живее пълноценен живот.

„През последните години пристрастеността към хапчетата ме правеше слаб и уплашен. Това се отразяваше не само на мозъка ми, но и на мускулите, стомаха, общото състояние на организма ми“, написа Рибак в своята страница в Инстаграм.

Според артиста медикаментите почти унищожили желанието му за живот и станали причина за разрива на отношенията с неговите близки. Сега Рибак е започнал курс за рехабилитация с помощта на лекари специалисти.

36-годишният Александър Рибак е роден в Беларус. Когато е 2-годишен, баща му – цигулар, бяга в Норвегия, а 2 години по-късно в скандинавската държава се преселва и съпругата му пианистка със сина им. Световна известност симпатичният певец, музикант и композитор получава, когато спечелва конкурса „Евровизия 2009“.