Истинско активно мероприятие по съветски модел спретна българската секция на „Свободна Европа“ срещу депутата от опозиционната ДПС и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски. Българската секция на иначе авторитетното радио показа за пореден път, че не е скъсала пъпната връв с доскорошните си работодатели и все още има уклон да изпълнява техни поръчки. В ущърб на Пеевски, разбира се.

По добре изпитаната „схема на верижката“ залп срещу народния представител даде сайтът на „Свободна Европа“ у нас с материал, който спокойно може да бъде изучаван във Факултета по журналистика като пример за обществена манипулация. Текстът със заглавие „Да не се отметне това момче. Влиянието на Пеевски над Темида, което ВСС не проверява“ е

сглобен от различни

парчета фалшификации

а основното внушение почива на изказване на бившия председател на Софийския районен съд Методи Лалов (който подаде оставка, за да не бъде отстранен от поста, след като няколко проверки засякоха десетки финансови нарушения в управлявания от него съд – б.р.), че е водил преговори за шефския си пост с тогавашния председател на Върховния административен съд Георги Колев и бившата шефка на Софийския градски съд Владимира Янева. Според преразказа на „Свободна Европа“ Лалов е заявил, че на срещата се е появил и Пеевски. В действителност обаче такова изявление няма. От видеото, прикачено към статията, ясно се чува как Лалов заявява: „И влезе един... понеже съм наказателен съдия, знам какво значи да не можеш да докажеш определени факти, но това е вярно... Влезе един корпулентен политик в заведението, седна на съседна маса. Според мен беше случайно влизането му.“ В цялото изказване на Лалов името на Пеевски липсва. То обаче е пришито от „Свободна Европа“ към историята, която съдията със съмнителна репутация „не може да докаже“. Въпреки липсващите доказателства и факти обаче „Свободна Европа“ пришива името на депутата още в заглавието на материала, а след това цялата статия по добре познатата схема беше препечатана почти мигновено от „Дневник“, а след това и от други

издания, свързани с политико-

икономически кръгове у нас

Самата манипулация е направена единствено и само с цел да се изкара, че Пеевски кадрува в съдебната власт – абсолютна лъжа, която в конкретния случай е и досущ като историята за крадеца, твърдящ, че другите крадат. Истината е, че материалът съвсем умишлено се пробва да отклони вниманието от истинския „сенчест“ кадровик в Темида – подсъдимият олигарх Иво Прокопиев, който от години се опитва да предпоставя решенията в съдебната власт през шефа на ВКС Лозан Панов и марионетките му в по-долните инстанции на Темида.

Тук е моментът да се подчертае, че авторът на материала в българската секция на „Свободна Европа“ е и бивш кадър на свързаното с кръга „Капитал“ онлайн издание „Медиапул“ на бившата говорителка на Иван Костов – Стояна Георгиева. Самото видео с Методи Лалов пък е от скандалната конференция преди седмица, организирана от две НПО-та, демонстриращи близки връзки с подсъдимите олигарси Иво Прокопиев и Цветан Василев и с гост-лектор самият Лозан Панов. На срещата грубо беше погазена свободата на словото, като от нея бяха буквално изгонени част от желаещите да присъстват на нея медии с мотива, че не са „правилните“, тъй като изразяват критично мнение към Панов, олигархичните му ментори и други компрометирани представители на политическите среди у нас. Затова и никой с критично мислене не е успял да чуе изказването на Лалов и да му зададе въпроси като тези „Кой е човекът, за когото говори?“ и „Редно ли е съдия да играе „с лошите“ (както сам се изказва той във видеото – б.р.) само и само да се добере до шефски пост?“.

В същото време поредната канонада от манипулации срещу Делян Пеевски идва буквално в деня, в който от ДПС официално представиха кандидатурата на Пеевски за евродепутат. Очевидно възможността депутатът да стигне до Брюксел силно тревожи сенчестите структури у нас и затова те са решени да прилагат спрямо него всички възможни манипулативни тактики, които познават.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Оперетен водевил за Пеевски от агент Академик

В тотална немощ изпадна жабешкия сайт „Фрогнюз“. Явно у Огнян Стефанов – агент Академик на ДС, желанието да се докара на своя господар и благодетел Цветан Василев е толкова силно, че той се опита да пробута абсурден фейк за депутата и издател на „Телеграф медия“ Делян Пеевски.

Мухи винарки на Цветан Василев накацаха Пеевски

Досадни дребни летящи вредители. Обикновено се появяват в домовете в топлите дни. Оказа се, че в дните на карантина мутират. И се превръщат в едри седящи на място вредители, в пъти по-досадни от обикновено.

 

Факти срещу „фактите“ за Делян Пеевски

Когато не могат да се измислят нови лъжи за депутата и издател от „Телеграф медиа“ Делян Пеевски, мейнстриймът прави едно – припомня собствените си лъжи и ги интерпретира като факти. Единственото, което трябва да направи, е да бръкне в чекмеджето и да извади някой всезнайко, който търси евтина слава. Е, може и да не е чак толкова евтина.