По-малко спасители през септември на плажа в Слънчев бряг

По-малко спасители през септември на плажа в Слънчев бряг

В намален състав ще работят морските спасители на плажните ивици в Слънчев бряг, съобщиха от курорта. "Промяната влиза в сила от 1 септември заради по-малката натовареност като брой туристи, което позволява намаляване на екипите. Въпреки редуцирането, предвидени са достатъчно спасители на северния , централния и южния плаж. Промяната ще е незначителна и съобразена с посещаемостта", обясни управителят на ивицата в Слънчев бряг Кирил Спасов.

До края на сезона концесионерите имат право по закон да променя поетапно броя на спасителите и медицинските лица в зависимост от потока на туристите.

На южната ивица в Слънчев бряг например от 1-ви до 14 септември за сигурността на летовниците ще се грижат 12 спасители, а не както досега 18. От 15 септември на южния плаж ще останат 3 спасителни поста с по двама спасители. До окончателното приключване на туристическия сезон плажовете ще останат  охраняеми. Спасителите и медицинските екипи ще дежурят по цялата ивица до 30 септември съгласно Наредбата за водно-спасителната дейност.  До тогава ще бъдат запазени наблюдателните вишки , плаващите обозначителни знаци, информационните табели и дървените пътеки на пясъка.

Очертава се морето да е подходящо за почивка и през целия септември. "Ние сме длъжни да гарантираме сигурността на туристите. Без промяна  остава работното време на дежурните спасители, те ще бъдат на работните си места от 8.00 до 18.00 часа", каза Спасов.

Всички ивици ще останат осветени докато в курорта има туристи. Концесионерите припомнят, че в началото на сезона на плажа в Слънчев бряг бяха монтирани 93 мощни лампи по протежение на цялата ивица, които осветяват нощем пясъка, част от морето и крайбрежната алея. Целта е осигуряване на безопасност, комфорт, естетична нощна атмосфера и максимална сигурност на туристите.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.