С 4-ма по-малко представители ще е следващият Общински съвет във Видин, според друго решение на Общинската избирателна комисия, с което се определят мандатите за общински съветници.

Броят имсе определя в зависимост от населението на общината към 16 юли, когато е обнародван указът на президента за насрочване на местни избори. По справка от Териториално звено "Гражданска регистрация и административно обслужване" към тази дата  с постоянен адрес в община Видин са 71 669 лица. Така броят на мандатите за общински съветници се намаляват на 33. Сега представителите в Общинския съвет във Видин са 37.

Общинската избирателна комисия във Видин се е произнесе с решение за определяне на номерата на изборните райони за вота на 27 октомври. В 12 селища освен избори за кмет на община и Общински съвет ще гласуват и за кмет на населено място.

До 17 час на 16 септември е срокът за подаване на документите в ОИК за регистрация на партии, коалиции, местни коалиции и инициативни комитети за участие в изборите.

По темата: Видин избори
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

В СУ „Цар Симеон Велики“ провеждат и педагогическите съвети дистанционно, чрез Microsoft Teams

Видинското  средно училище  „Цар Симеон Велики“ успешно се справя с предизвикателството, наречено дистанционно обучение. Ученици и учители активно работи с програмата Teams на Microsoft – не само че 90% от учебният процес се осъществява посредством тази програма, но чрез нея вече се провежда втори  педагогически съвети.

Лекари от болницата в Белоградчик са подали молба за напускане, не са получавали заплати

 

Част от лекарите в общинската болница Белоградчик са подали молби за напускане. По този начин лечебното заведение е пред риск да бъде закрито. Това  съобщи Боян Минков, председател на Общинския съвет в Белоградчик. Той уточни че официално болницата не е закрита и няма такова решение на Общинския съвет. Но реално не функционира от петък, след като  4-ма лекари, които бяха определени да влязат в екипите за лекуване евентуално на болни от коронавирус, отказаха да лекуват такива и подадоха молби за напускане. Подавайки тези молби, вече болницата спира да функционира, защото имаме недостиг на лекари, каза още Минков.

Втори пациент с положителна проба за коронавирус в област Видин

В област Видин е регистриран втори пациент с положителна проба за коронавирус, съобщи  заяви заместник-директорът   на МБАЛ „Света Петка“ д-р Богдан Томов .
М ъж на  около 60 години  от град Дунавци, община Видин, е вторият регистриран в област Видин пациент с положителна проба за коронавирус. Мъжът е насочен към болницата от личния си лекар и е  настанен в бившето инфекциозно отделение на МБАЛ "Света Петка" във Видин. В момента е в добро състояние, няма установена бронхопневмония. Съпругата му е поставена под карантина, взета й е проба, предстои да излязат резултатите. В момента се проследяват и други контактни лица.