По 10 мераклии за място по държавна поръчка в Икономическия университет във Варна
4

По 10 мераклии за място по държавна поръчка в Икономическия университет във Варна

Приключи записването на новоприетите студенти по държавна поръчка в Икономически университет – Варна. Кандидатите за учебната 2020/2021 година във висшето училище бяха значително повече от определените места.

Засилен интерес към предлаганата образователна услуга е регистриран още по време на ранния прием, когато са заети 49% от квотата за държавна поръчка в образователно-квалификационна степен „бакалавър“. Най-желаните специалности на ранен прием са били „Международни икономически отношения“, „Счетоводство и одит“ и „Счетоводство и финанси“.

При основния прием най-желани са били специалностите „Туризъм“, „Информатика и компютърни науки“, „Дигитални медии и ПР“ и „Стокознание и митническа дейност“. За най-предпочитаните специалности се конкурирали за едно място по повече от 8 - 10 кандидат-студенти, като минималният бал е над 22 (при  максимален 24).

Сериозен интерес има и към специалностите „Международен бизнес“ и „Бизнес и мениджмънт“ с преподаване на английски език. Специалността „Бизнес и мениджмънт“ стартира за първи път през тази учебна година.

Ръководството на ИУ – Варна работи за максимално удовлетворяване на повишения интерес. Продължава кандидатстването и записването на кандидат-студенти за всички специалности в платен прием, редовна и дистанционна форма на обучение.  

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.