Няма заповеди за спиране и актове за административни нарушения в 31 плувни басейна в Пазарджишки регион. Това показа проверка на Областната комисия по водноспасителна дейност, сформирана със заповед на областния управител Стефан Мирев.

За нормалното функциониране на плувните басейни и плажове още преди началото на активния туристически сезон инспекторите от отдел "Държавен здравен контрол" в Регионалната здравна инспекция в Пазарджик издадоха предписания с подробни указания, касаещи максималното им обезопасяване, съгласно изискванията на Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи. Акцент при проверките бе поставен върху регистрация на обектите в РЗИ – Пазарджик, като обекти с обществено предназначение, съгласно Закона за здравето, обособяване на спасителни постове с необходимото оборудване, обслужване от спасител през цялото работно време на басейните и осигуряване на медицински чанти с необходимите медикаменти.

В хода на проверките се изискваха документи, като свидетелство и талон за правоспособност на спасителя за настоящата 2018 г., заверен от Регионалната структура на БЧК, медицинско удостоверение и трудов договор на спасителя, протокол от лицензирана фирма за извършена дезинсекция и дератизация на площите около плувния басейн, протоколи от анализи на водата по микробиологични и химични показатели, удостоверяващи нейните качества.

Извършен бе също преглед на състоянието на пречиствателните съоръжения, както и проверка на журналите за остатъчния хлор. След приключване на проверките Областната комисия направи обобщение, че басейните са добре подготвени за упражняване на дейността си и фирмите, стопанисващи обектите изпълняват нормативните изисквания. Установените нарушения са единични, като: талон на спасителя с изтекъл срок на заверка и недостатъчен брой спасителни постове, спрямо водната площ на обекта. Издадени са 3 предписания от страна на РЗИ-Пазарджик.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Благотворителен риболовен турнир ще събира пари за болен младеж

Благотворителен риболовен турнир в подкрепа на 18-годишния Георги Арнаудов от Пазарджик, който страда от онкологично заболяване, ще се проведе на 20 октомври на микроязовира край село Церово. Това съобщи една от организаторките Елена Чочкова. 

Учители връщат деца в школата след слуха за отнемане

Учители от прогимназия „ Св. св. Кирил и Методий“ в Пазарджик са ходили по домовете на деца в ромския квартал “Изток“, за да обясняват на родителите им, че няма нищо вярно в слуха за отнемане на отрочетата им.