0

П рез тази година Пловдив отново е номиниран в класацията "Най-добра европейска дестинация" - в нейното 13-о издание. Организаторите от European Best Destinations са включили в подбора си европейски градове с богато културно-историческо наследство, устойчивост и качество на живот.

През тази година Пловдив отново е номиниран в класацията "Най-добра европейска дестинация" - в нейното 13-о издание. Организаторите от European Best Destinations са включили в подбора си европейски градове с богато културно-историческо наследство, устойчивост и качество на живот.

"През 2016 година град Пловдив се нареди на престижното трето място в класацията след Задар и Атина, като надмина дори градове като Париж, Рим, Милано, Виена, Мадрид и др. Нека с гласа си подкрепим Пловдив и подобрим постигнатото през 2016 година, като покажем, че Пловдив наистина е една от най-добрите дестинации на Европа." - призова евродепутатът Андрей Ковачев.
Гласуването ще е отворено до 10 февруари 2022 г.

През тази година Пловдив ще се състезава с 19 други дестинации, сред които отново са Рим и Виена. В подбора са включени също Лондон, Атина, Истанбул, Прага, Грац, Любляна, Люцерн, както и популярни курорти като Марбея, Крит, Амалфи.