0

Т ри дни ядоха бритиш-манджи, пиха бира и се веселиха ама край Рим гостите на сватбата на племенницата на незабравимата принцеса Даяна – Кити Спенсър.

Три дни ядоха бритиш-манджи, пиха бира и се веселиха ама край Рим гостите на сватбата на племенницата на незабравимата принцеса Даяна – Кити Спенсър.

Трийсетгодишната мома се омъжи миналия петък за шейсетгодишния моден ас на Южна Африка Майкл Люис, като сватбата им се извихри в замъка Алдобрандини в известното с бялото си вино градче Фраскати, намиращо се на десетина километра източно от Вечния град. В помпозната и доста страховита сграда от XVI-ти век по време на Втората световна война се е помещавала главната квартира на командването на хитлеристките войски в Италия и по ирония на съдбата през 1943-та година тя е била бомбардирана от англо-американската авиация.

Иначе италианските медии в нюансите на жълтото изригнаха във възторзи от факта, че младоженката бе облечена в сватбена рокля на звездния дует – модни дизайнери Доменико Долче и Стефано Габана. Както подобава за случая, тоалетът бе в бяло, изцяло съшит от фини дантели и нежни воали, а стилът му бе преценен от вещите по въпроса журналисти като „късно викториански“ и „100% английски“. Чакащите от седмица „богата плячка“ пред портала на замъка папараци и репортери обаче останаха на сухо, тъй като на сватбата не присъстваха нито поканените братовчеди Уйлям и Хари – синовете на принцеса Даяна, нито певецът Елтън Джон, нито куп други знаменитости. Представителите на пишещото братство останаха разочаровани и от факта, че независимо от организаторите – италианци на партито, менюто му е било „строго бритиш“, тоест загърбени са били и богатата италианска кухня, и прочутите вина на Апенините. Злите езици пък се разприказваха, че купонът бил заплатен от Долче и Габана, тъй като Кити Спенсър се била главила за тяхно лице, но без особен ентусиазъм.

В интерес на истината хубавичката племенница на незабравимата „Лейди Д“ избра и за моминското си парти Италия – то се състоя в средата на миналата седмица в столицата на Ренесанса - Флоренция.