Един платен социолог изпълзя от мрака, за да атакува председателя на ДПС Мустафа Карадайъ и депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски. Доц. Цветозар Томов, който е бивш говорител на ЦИК, преднамерено обяви за неправилно решението на избирателната комисия да приеме отказа на двамата от евролистата след вота.

Нещо повече, той обвини ЦИК в изборна измама. „Личното ми мнение е, че комисията не може да пренарежда листите и трябва да впише избраните евродепутати. Ако един избран евродепутат иска да се откаже, първо трябва да бъде избран, а след това да се откаже пред Европарламента. Решението на ЦИК е такова, но то не е правилно”, заяви Цветозар Томов пред bTV.

Явно поканен в студиото, за да каже точно това, след като още преди няколко дни поръчковият социолог изрази личното си мнение и пред червения официоз „Дума“, Томов с охота се впусна в размисли и за избора на Радан Кънев за евродепутат, опонирайки на колегата си Михаил Мирчев. Направи впечатление обаче, че личното му мнение в този случай е пропито със симпатия.

Платеният социолог Цветозар Томов от години питае негативно отношение към издателя на „Телеграф медиа“ и даже стана причина през 2013 г. вестниците „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“, „Борба“ и „Меридиан мач“ да излязат с отворено писмо, след като по абсолютно недопустим и скандален начин социологът призова, отново от ефира на bTV, зрителите да не купуват тези издания, както и да не купуват рекламираните чрез изданията стоки на рекламодателите.

“Във връзка с това категорично заявяваме, че е абсолютно недопустимо в медийното пространство, чрез една от телевизиите в страната, да се допуска отправяне на призиви, насочени към възпрепятстване на търговската дейност и увреждане на доброто име на един български издател. Абсолютно недопустимо е от телевизионния ефир да се отправят призиви за бойкотиране на което и да е печатно издание, а още повече на едни от най-тиражните вестници като „Телеграф”, „Монитор” и „Политика”, както и да се бойкотират стоките, рекламирани в същите издания”, заявихме в отвореното си писмо тогава.

Опитите на Томов да срине доброто име на издателя ни и да дискредитира вестници, доказали се във времето като безпристрастни съдници на олигарсите и разкриващи непрекъснато игрите на задкулисието, не датират отдавна. Само преди няколко години неговата агенция получаваше пари, за да списва постоянна страница в седмичника „Политика“, а социологът даваше с ищах интервюта в изданията, които изненадващо намрази. За човек, ясно показал, че личното му мнение се обуславя от възможността да прави платени прогнози и анализи, въпросният социолог е събеседник, към когото медиите с лична професионална хигиена би трябвало да се въздържат. Но това в крайна сметка е лично решение.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

От жегата ли халюцинирате, г-н Прокопиев?

Напече ли Ви, г-н Прокопиев? А уж трябва да сте свикнал с жегите. Все пак дълго време се крихте от кредиторите си в Сингапур – там времето също е доста жежко, че и влажно. Въпреки това обаче, явно балканското слънце не влияе добре на олигархичната Ви глава и ви избива на халюцинации. И всички насочени към депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски.

Делян Пеевски виновен и за белите акули в Черно море

Лято е, жега е, а новините са кът. Горещниците винаги са били изпитание за информационния поток, родили не една и две фалшиви новини. Като например класиката от началото на Прехода, че в Черно море са забелязани бели акули. В наши дни обаче са истинска трагедия за онази специфична малцинствена, но гласовита група от псевдожурналисти, изкарваща си прехраната като поръчково перо на олигарсите.

От всяко дърво свирка не става, Колтуклиева

От всяко дърво свирка не става. Време е май и възрусата Колтуклиева да го разбере. Колкото и да се старае, опитите й да влезе отново в оборот все по-видимо са обречени на неуспех. Ето защо Сончето да си налегне фешън парцалките, да се съсредоточи върху фотосесиите и да спре да занимава света със себе си, защото отдавна вече никой не се вълнува от нея. Скандалджийската й особа не е разпознаваема и не беше случайно, че изхвърча като тапа от шампанско от шоуто „VIP brother”. Публиката я изхвърли за отрицателно време като непотребен парцал, отвратена от лицемерието и високомерието й.