0

Л егендарният тенор Пласидо Доминго ще бъде почетен с награда за цялостно творчество в Австрия. Това ще се случи още в четвъртък (6 август) в Залцбург, като инициативата е на организаторите на Австрийските музикални награди.

Легендарният тенор Пласидо Доминго ще бъде почетен с награда за цялостно творчество в Австрия. Това ще се случи още в четвъртък (6 август) в Залцбург, като инициативата е на организаторите на Австрийските музикални награди.

„Той е един от най-добрите и най-влиятелни вокални артисти в света...и е наложил международни стандарти на най-високо ниво в продължение на десетилетия“, отбелязва журито на събитието.

Това ще е първа публична поява на Доминго, след като в края на март 79-годишният испанец разкри, че е заразен с новия коронавирус. Той се подложи на лечение в Мексико.

Преди коронавирусът да затвори оперните театри в САЩ, ангажиментите на оперната звезда в страната бяха отменени след публикация на Associated Press от миналото лято с обвинения срещу него за сексуални посегателства и неподходящо поведение. Доминго отрече обвиненията.