Пламен Узунов призна за договора на брат си с Бобокови

Пламен Узунов призна за договора на брат си с Бобокови

Секретарят на президента Румен Радев - Пламен Узунов излезе в официална позиция по последните разкрития около него и брат му, който на свой ред има договорни отношения с братя Бобокови, разследвани междувременно и за аферата с боклука. В нея Узунов призна за договора на брат си, като се опитва да омаловажи връзката и опитите за лобизъм.

Ето какво пише Узунов в позицията си, изпратена до няколко медии:

“Днес Прокуратурата отново разпространи доказателства от следствено дело, което е с разрешение на наблюдаващия прокурор. Длъжен съм категорично да заявя, че като свидетел съм подложен на безпрецедентна медийна атака още преди да ми е повдигнато каквото и да е обвинение.

Данни за личния ми живот, не само за мен, но и за цялото ми семейство, заливат новините от сутрин до вечер. Институцията, в която работя, също се замесва с цел да се урони престижа на президента на Република България.

Най-отговорно искам да заявя, че не консултирам фирма на моя брат. Той е човек с висок морал и репутация и с над 20-годишен стаж в системата на МВР. Насаждането на внушения, че търговските взаимоотношения между две дружества са прикрита връзка между мен и г-н Бобоков, е най-малкото несериозно. Фирмата, която управлява моят брат, консултира множество големи фирми. Сред тях са банки, болници, общини, големи предприятия, холдинги и фирми от средния бизнес.

Благодарение на неговата дейност са предотвратени загуби и разкрити престъпления за милиони левове.За всеки свой ангажимент той изготвя доклад, който предоставя на клиента. От него знам, че е предоставил такива доклади и на “Приста ойл”. Фирмата на брат ми никога не е участвала в търгове и обществени поръчки с публични средства. Същата е със заверени годишни отчети и платени данъци“.

По-рано днес специализираната прокуратура съобщи, че братът на Пламен Узунов Ангел Узунов е имал договор с фирмата на Пламен Бобоков на стойност 5000 лева без ДДС.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.