0

П евицата Мариана Попова и нейният спътник в живота - актьорът Веселин Плачков ще участват като дует на Националния конкурс за песен „Бургас и морето“. Те ще се състезават с парчето "В някой друг живот", текстът на което е написан от Мариана Попова. Музиката на песента е на Евгени Парцалев, а аранжиментът на Сейхан Салиев.

Певицата Мариана Попова и нейният спътник в живота - актьорът Веселин Плачков ще участват като дует на Националния конкурс за песен „Бургас и морето“. Те ще се състезават с парчето "В някой друг живот", текстът на което е написан от Мариана Попова. Музиката на песента е на Евгени Парцалев, а аранжиментът на Сейхан Салиев.

За конкурсната вечер успя да се пребори и синът на Ваня Костова, Боян Михайлов. Той ще излезе на сцената с песента "Откривам те". Текстът на парчето е на Пламен Бочев, аранжиментът на Алекс Нушев, а музиката е написана лично от Ваня Костова. Сред изпълнителите, които ще видим в конкурсната вечер са още Нели Рангелова, Коцето Калки и Руслан Мъйнов. Близо 60 песни бяха заявени тази година за участие в "Бургас и морето" от автори от цялата страна. По изключение, тази година вместо 12 песни, до конкурса бяха допуснати 15. Решението бе взето в името на стойностните творби, които са създали българските музиканти и като реверанс за пропуснатото поради пандемията миналогодишно издание. Парчетата бяха оценявани от комисия в състав Тони Димитрова, Атанас Стоянов, братя Аргирови, Дани Милев, Веселин Пренеров, Димитър Маджаров, Руслан Карагьозов, Светослав Михайлов и Цанислав Петков. Освен, че бяха част от комисията, братя Аргирови ще зарадват публиката и със специален рецитал във втората фестивална вечер. Благовест и Светослав ще бъдат и част от журито, което заедно с гласовете на публиката ще определи песните победители на 31 юли. В журито на конкурса влизат още журналистът Кирил Вълчев, диригентът Цанислав Петков и музикантът Дани Милев. Конкурсът ще се проведе на сцената на Летния театър в Бургас. Атанас Стоянов, познат още като Наско – водещият на „Любими песни за любими хора“ по БГ Радио, и като водещ на музикалното събитие. Конкурсът ще има и втори водещ – Драгомир Драганов. В следващия етап започва популяризирането на песните в Youtube и facebook каналите на конкурса, представянето на авторските екипи и участието им в БГ Радио. Почитателите на „Бургас и морето“ ще имат възможност да гласуват онлайн в специално създадена платформа на сайта на конкурса. Гласовете на публиката ще бъдат включени във финалното оценяване заедно с оценките на журито и ще имат тежест при определянето на победителите от първо до трето място.