Питат родители и учители как да се проведат изпитите тази година (АНКЕТА)

Питат родители и учители как да се проведат изпитите тази година (АНКЕТА)

Асоциация „Родители” проучва нагласите сред родители и учители трябва ли да има промяна в националното външно оценяване за 4-и, 7- и и 10-и клас тази година. Те събират мнението им, за да могат след това да го представят на отговорните институции, става ясно от анкетата, която са направили.

В нея те задават въпроса „Като имате предвид условията, в които протече тази учебна година, какво бихте препоръчали?”. Родители и учители могат да избират между 7 възможни отговора, с които да посочат подкрепят или не провеждането на изпитите, дали трябва да са с нов форма и трябва ли да има редуциране на материла: „НВО да се проведе в обичайния обем и формат за 4., 7. и 10. Клас”, „НВО за 7. клас да се проведе в обичайния обем и формат, а за 4. и 10. клас да се проведе върху облекчен материал”, „НВО за 7. клас да се проведе в обичайния обем и формат, а за 4. и 10. клас да се отмени”, „всички НВО да се проведат върху облекчен материал”, „да се проведе НВО само за 7. клас и с облекчен материал”, „да не се провежда НВО” и друго.

В анкетата се отбелязва и дали населеното място на учителя или родителя е столицата, областен град или друг град. Това ще даде възможност и да се проследят нагласите в различни части на страната.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.