0

И звестната писателка Бойка Николас, която от години дели времето си между България и Испания, отправя искрено послание към сънародниците си у нас и в чужбина с новия си разказ „Страх“ - да отстояват свободата си и да не позволяват на страха да надвие любовта.

Известната писателка Бойка Николас, която от години дели времето си между България и Испания, отправя искрено послание към сънародниците си у нас и в чужбина с новия си разказ „Страх“ - да отстояват свободата си и да не позволяват на страха да надвие любовта.

„Лошите новини продават, защото се свързват директно със страховете ни. Най-страшното идва и си отива много бързо, но Страхът е по-страшен от него, защото не ни дава мира, не ни оставя да живеем, изяжда ни... Страхът е най-мощното оръжие за манипулация! Защо да инвестираме време и внимание върху негативното, дори и да е факт, когато в живота ни има толкова хубави неща! Всичко идва и си отива, но ако мислим за лошото, му даваме мощ, а ако не се фокусираме върху него му отнемаме силата. Хората не трябва да се страхуват, защото страхът разболява, намалява защитните сили на организма и ни прави ни уязвими. Вярвам, че Свети Иван Рилски бди над милата ни България, а 2020-та е нашият шанс да се върнем към духовността и да слушаме вътрешния си глас, за да не може да бъдем манипулирани чрез страха!“, категорична е Бойка. Тя признава, че много от идеите й се явяват на сън, а разказът й „Страх“, буквално й се излял, докато съзерцавала морето. Тя веднага го показала на свои близки и приятели, които я посъветвали да го превърне в книга. Предишните книги на Бойка са написани и издадени първо на испански език и са избрани за конкурса „Indie“ на Amazon за испаноезична литература за 2017, 2018, 2019 г. В момента писателката участва с разказа си „Страх“ на конкурса „Вие пишете, ние четем” на „Библиотека България“.