0

Д рамата "Ромео и Жулиета“ - това е вдъхновението на италианския фотограф Паоло Роверси, който засне прочутия календар на „Пирели“ за 2020 година.

Драмата "Ромео и Жулиета“ - това е вдъхновението на италианския фотограф Паоло Роверси, който засне прочутия календар на „Пирели“ за 2020 година.

Всяка една дама, която позира пред обектива на Роверси за луксозното издание, интерпретира по различен начин Шекспировата героиня. Те са облечени в ежедневни или исторически костюми, като се забелязва липса на каквато и да е голота.

Името на календара е „В търсене на Жулиета“.

По традиция върху листовете на календара блестят популярни лица. Тази година това са актрисите Ема Уотсън, Клеър Фой, Кристен Стюарт, Миа Гот и Яра Шахиди, певиците Росалия и Крис Лий, трансджендър моделът Индия Мур и дъщерята на фотографа – Стела Роверси. Стела, която се занимава с кино и фотография, е специален гост. За нея не е чуждо да влиза в ролята на модел, тъй като е била рекламно лице на предишни кампании на баща си.

Фотосесията е разделена на два етапа. В първия Роверси запечатва момента, в който моделите му пристигат в студиото без грим и преди да облекат костюмите си. Вторият вече проследява пременените в Жулиета знаменитости

Паоло Роверси заяви,

че във всяка жена има Жулиета и той няма да спре да я търси.

Календарът на "Пирели", който е в ограничен тираж - само за подаръци на клиенти на компанията, произвеждаща автомобилни гуми, е издаден за първи път през 60-те години на миналия век. Напоследък темите са по-артистични, за разлика от позите с оскъдно облекло в началото.

Обществото се променя много, много бързо,

а с него и календарът на "Пирели", уточни фотографът.

Роверси представи и книга от 132 страници с календара "В търсене на Жулиета" на двете корици и 58 снимки на моделите. За първи път към календара има и 18-минутен филм, който показва Роверси като режисьор, търсещ актриса за ролята на Жулиета.

Календарът бе представен във Верона, Италия – Градът на Ромео и Жулиета.