Пинокио обслужи Фабриката с фейк за Пеевски
2

Пинокио обслужи Фабриката с фейк за Пеевски

Грантовият барон и провалил се правосъден министър Христо Иванов спретна поредна фалшива новина по адрес на депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски.

 

Той лъсна в предаването „Лице в лице“ на националната телевизия бТВ и в кратката си изява коментира, без да е ясно в какво качеството, различни теми – от Брекзит, през опитите на грохналата му ГМО партия да се яви на предстоящите евроизбори, та чак до Изборния кодекс и преференциите.

Разбира се, Пинокио, както е известен Иванов заради безкрайните лъжи, които сипе, не пропусна да спомене и Пеевски, за да е сигурен, че колегите му от Фабриката за фалшиви нови ще тиражират думите му и 5-те му минути слава в национален ефир ще постигнат желания ефект.

В опит да коментира преференциите Иванов направи поредната си манипулация, обяснявайки как текстовете са плод на договорка между ГЕРБ и ДПС, а Борисов отстъпвал пред всички кръгове, включително Държавна сигурност, която – видиш ли - стояла зад Пеевски. Твърденията му са безумни по ред причини. Най-фрапиращото обаче е човек като Иванов, произлизащ от тъмночервения род Бойкикеви, да говори за връзки на ДС с депутата, който по времето на Държавна сигурност е бил на 6 години.

Само ще припомним на провалилия се правосъден министър няколко факта от неговата собствена биография и родословно дърво, които явно той самият се опитва да зачеркне. Дядото на Иванов – Недялко Бойкикев е от породата на най-ортодоксалните комунисти. В периода 1923 – 1925 г. пише много срещу управлението в България. Участва в пропагандни акции, които са част от активните мероприятия на съветското разузнаване в България и Европа. В началото на 20-те години на миналия век Бойкикев емигрира в Берлин и като студент става председател на комунистическото студентско дружество „Нарстуд“ (Народно студентство), оплело в пипалата си цяла Европа. Тази разгърната мрежа от силно идеологически мотивирани комунисти веднага е прехваната от съветското военно и външнополитическо разузнаване. Част от участниците в групите „Нарстуд“ започват директно да изпълняват информационни задачи на тези служби, други разработват и реализират активни мероприятия, включително и срещу легитимното управление в България.

Майката на Христо Иванов Мария Бойкикева и баба му Светлана пристигат у нас с Червената армия. Мария е родена в Москва през 1932 г. Тя е пратена в най-затворената каста - учи в елитното училище на Посолството на СССР у нас. После завършва философия в СУ „Свети Климент Охридски“. Става завеждащ на ключовата идеологическа редакция в издателство „Наука и изкуство“ - тази по "Философия", която прокарва марксистко-ленинските догми и фундаменталната партийна мисъл. През 1988 г. Бойкикева става и съучредител на Клуба за подкрепа на гласността и преустройството и негов първи председател. Наред с дисиденти, лежали по затворите, в клуба се промъкват здрава комунистическа номенклатура, съветска резидентура и агенти от ДС. До Бойкикева стои изтъкнатият учен академик Алексей Шелудко. В официалната секретна история на Първо главно управление на ДС (външното разузнаване на режима), намираща се сега в архива на Комисията по досиетата, Шелудко е споменат като доброволен сътрудник. Академикът преди 9 септември 1944 г. е един от най-заклетите съветски агенти, а след това създава радиовъзела на РУМНО, военно разузнаване на режима.

Именно заради тези подробности от биографията на Бойкикевия род е странно точно Иванов да говори за Държавна сигурност и да обяснява как тя стои зад Пеевски. Още повече точно по времето на ДС, нашият издател е бил едва 6 годишен. Абсурдно е и Грантовият барон да говори и за липса на свобода на словото и за нарушени права, при положение, че излиза в най-гледаното време по една от националните телевизии, за да сипе свободно лъжите си.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.