0

С вистене на гуми, рев на двигатели и „танцуващи“ с бясна скорост автомобили, привлякоха хиляди зрители на шоуто на Дрифт клуб България (DCB) във Варна.

Свистене на гуми, рев на двигатели и „танцуващи“ с бясна скорост автомобили, привлякоха хиляди зрители на шоуто на Дрифт клуб България (DCB) във Варна.

В продължение на един час 9 пилоти, международно признати виртуози в екстремното шофиране, забавляваха множеството край открития паркинг на Мол Варна. През целия ден любопитни минувачи се тълпяха около участниците в „Summer Drift Show Varna‘2018“ и колите им.

Най-запалените почитатели на предизвикателния спорт пък заеха позиции далеч преди началото на адреналиновия спектакъл. За да се включат в демонстрациите в стил „Бързи и яростни“, във Варна за първи път пристигнаха дрифтъри от Сърбия и Румъния.

Заедно с българските си колеги от Варна, Добрич, Велико Търново, Плевен и Стара Загора, те показаха по уникален начин как дори 600 конски сили под капака на колата могат да бъдат укротени и „дресирани“, за да сътворят запомнящо се зрелище. Мощните автомобили препускаха по паркинга, обвити в дим, въртяха се в сложни пируети и в удивителен синхрон, докато мъжете зад волана натискаха докрай педала на газта, предизвиквайки възхищението и аплодисментите на публиката.

Снимки: Краси Иванов и Иван Колев