Пилотен проект развива икономиката на община Елена

Пилотен проект развива икономиката на община Елена

Традиции, занаяти и туризъм ще спомагат за развитието на региона

Пилотен проект ще развива икономическия потенциал на община Елена. Чистата природа, съхранените традиционни производства на уникални храни и туристическият потенциал са в основата на икономическото развитие на възрожденската община, съобщи БНР.

Традициите, занаятите, възрожденската култура и туризма, които правят привлекателен Еленския Балкан, са заложени в пилотния проект за насърчаване на местната икономика, с който община Елена е кандидатствала по програмата „Растеж чрез активизиране на местния потенциал – ГАЛОП“, изпълнявана от Националното сдружение на общините в Република България в партньорство с Норвежката асоциация на местните власти.

Проектът има за цел да насочи вниманието на общините към реалистична оценка на местните дадености и да помогне разгръщането на потенциала им за социално-икономическо развитие. В Елена ще се работи за насърчаване на производство на специфични продукти от местното животновъдство, съчетано с разнообразяване на съпътстващите услуги в сферата на туризма и културното развитие.

Предвиждат се съвместни действия на Общината, професионалните училища, културните институции и сдруженията на земеделските производители. Общо десет общини в страната са одобрени за пилотната реализация на проекта. 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.