0

П илот на Пакистанските международни авиолинии отказа да довърши полет след извънредно приземяване, съобщава "Експрес Трибюн".

Пилот на Пакистанските международни авиолинии отказа да довърши полет след извънредно приземяване, съобщава "Експрес Трибюн".

Реакцията му е довела до протести от страна на пътниците.

Инцидентът е станал на 16 януари. Полет PK-9754 е излетял по разписание от столицата на Саудитска Арабия - Рияд, с крайна дестинация пакистанската столица Исламабад. Въпреки това, поради лошото време, се е наложило самолетът да се отклони от маршрута си и да се приземи в град Дамам, Саудитска Арабия. След принудителното кацане капитанът на полета е отказал отново да излети, за да довърши маршрута до Исламабад, с мотива, че "смяната му вече е свършила".

Отказът му е довел да недоволство от страна на пасажерите, които да отказали да напуснат самолета. Напрежението е било овладяно едва след намесата на служителите по сигурността на летището.

Говорител на авиокомпанията оправда решението на капитана с факта, че пилотите се нуждаят от адекватна почивка, за да се гарантира безопасността на самите полети.