Пилешко с гъби и сметана

Пилешко с гъби и сметана

От любимите рецепти на редактора

Мили мои, наядохте се с агнешко, нали? Един, два пъти годишно се отприщваме да ядем и различни неща. Сега ви връщаме в реалното, но и познатото ни ежедневие с нещо вкусно. 

Много бърза за приготвяне и страшно вкусна рецепта за пилешки гърди ви предлагаме. Нужни са около 500гр. филе, 300-400гр. гъби, 50гр. масло, 150мл. готварска сметана, 200-250мл. вода или прясно мляко, сол, черен пипер, кориандър.

Филето се нарязва на кубчета, а гъбите на тънки ивици. На силен котлон в половината масло леко се запържа предварително овкусеното със сол, черен пипер и 2-3 щипки кориандър месо за около 1-2 мин. при постоянно разбъркване.

Изважда се в чиния, а в тигана се слага останалото масло, в което на умерен огън се запържват леко гъбите и се добавя готварската сметана. В зависимост от гъстотата на сметаната се разрежда с мляко или вода и се оставя да къкри до сгъстяване – около 5-7мин. Тогава добавяте пилешките кубчета за около 2-3 мин. и ястието е готово.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.