0

Н идерландците, осъдени за извършване на престъпления, свързани със злоупотреба с алкохол, ще трябва да носят гривна на глезена, която ще следи дали пият и колко. Това предвижда прието от правителството законодателство, предаде Ройтерс.

Нидерландците, осъдени за извършване на престъпления, свързани със злоупотреба с алкохол, ще трябва да носят гривна на глезена, която ще следи дали пият и колко. Това предвижда прието от правителството законодателство, предаде Ройтерс.

Нидерландското министерство на правосъдието заяви, че електронната гривна или маркер ще следи употребата на алкохол чрез анализ на потта. Данните от гривната ще бъдат изпращани веднъж дневно до централен сървър. Така пробационните служители ще имат по-точна представа за поведението на човека, който я носи, в сравнение с настоящата система, разчитаща на тестове за кръв и урина, правени два пъти седмично.

"Следените постоянно са наясно с факта, че носят нещо, което измерва употребата им на алкохол. Това им помага да се предпазват от злоупотреба с алкохол, каза пробационният служител Тони Рубино пред Ройтерс.