0

П иян и лишен от правото да управлява лек автомобил жител на сливенското село Тополчане отново е седнал зад волана и успял да потроши зид на къща и стълб от уличната електропреносна мрежа.

Пиян и лишен от правото да управлява лек автомобил жител на сливенското село Тополчане отново е седнал зад волана и успял да потроши зид на къща и стълб от уличната електропреносна мрежа.

Инцидентът, който по чудо е завършил без жертви е станал около 19,30 часа на 6 февруари по улица „Христо Смирненски“, където излезлият от кръчмата Георги Георгиев решил да подкара колата си „Пежо“. С мръсна газ 30-годишният безработен мъж потеглил по асфалта, но само след петдесетина метра , при опит да вземе завой тя изскочила от платното, врязала се в зида на къща, след което удря и стоманобетонен стълб, където двигателят изгаснал. Пред очите на изумените свидетели Георгиев се измъкнал невредим от купето. При пристигането на място униформените полицаи го намерили да си допива кротко поредната бира.

Проверката с алкодрегера установила, че концентрацията на спирт в издишания от него въздух гони 2,78 промила. Неправоспособният водач е бил задържан за 24 часа по закона за МВР, свалени са регистрационните табели от автомобила, който според специалистите става вече само за скрап.