0

М одна къща "Пиер Карден" изяви желание да се присъедини към Седмицата на модата в Париж - година след смъртта на модния дизайнер. Неговият племенник Родриго Базиликати-Карден, главен изпълнителен директор на лейбъла, ще представи на 28 януари - ден след Седмицата на висшата мода, дефиле в почит към Пиер Карден, който почина през декември 2020 г. на 98-годишна възраст.

Модна къща "Пиер Карден" изяви желание да се присъедини към Седмицата на модата в Париж - година след смъртта на модния дизайнер. Неговият племенник Родриго Базиликати-Карден, главен изпълнителен директор на лейбъла, ще представи на 28 януари - ден след Седмицата на висшата мода, дефиле в почит към Пиер Карден, който почина през декември 2020 г. на 98-годишна възраст.

"Пиер искаше да бъде свободен. Наближавайки 80-те, той заяви, че има много млади дизайнери, които имат нужда да се интегрират в тази Седмица на модата и че той не иска да заеме тяхното място", спомня си Родриго Базиликати-Карден, който иска да предаде посланието за възраждането на марката.
"Бихме искали да влезем в Седмицата на модата, поне веднъж годишно. Имаме нужда от комуникация. Чичо ми направи много и комуникацията се случи сама. Той посвети последните години от живота си на творчеството, а не на разпространението", сподели Родриго Базиликати-Карден.


Тридесетминутното дефиле в почит към Пиер Карден - два до три пъти по-дълго от ревютата на Седмицата на модата, ще "излети" към Бурже, близо до Париж, до Музея на въздуха и космоса. В рамките му ще бъдат представени около тридесет непоказвани модела на Карден, както и творения на Студиото за дизайн, в същия графичен, колоритен и минималистичен стил.