Пиенето на бира подобрява паметта

Пиенето на бира подобрява паметта

Пиенето на бира може значително да подобри паметта и дори да осигури защита срещу деменция, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на японско изследване. Благоприятният ефект се дължи на съдържащите се в пивото горчиви киселини, благодарение на които хората забравят по-малко.

Проучването, направено по поръчка на пивоварния гигант "Кирин", е обхванало 60 души на възраст между 45 и 64 години. За целите му в продължение на шест седмици изследваните лица консумирали бира или плацебо. Специалистите са отчели значително подобрение на паметта при "пиячите". Според изследователите горчивите киселини в хмела подобряват дългосрочните мозъчни функции.

Най-големи ползи, в това число понижен риск от деменция, могат да извлекат мъжете на средна възраст и по-възрастните представители на силния пол. От компания "Кирин" съобщават, че възнамеряват да разработят серия храни и напитки, съдържащи полезните вещества.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.