„Певци“ срещу мафията  издават боевете с кучета

„Певци“ срещу мафията издават боевете с кучета

Разкриха 3 арени за схватки в изоставени селскостопански постройки

Боевете с кучета са най-трудните за разкриване престъпления с животни, признават от МВР. Причината за това е, че те се организират под строга конфиденциалност от кримиконтингента и свидетели рядко подават сигнали до органите на реда.

Те се провеждат в изоставени стопански постройки и отдалечени местности, където има малка или никаква вероятност свидетели да ги забележат. Това е и причината за ниския брой регистрирани престъпления за организирани битки на животни, като през 2019 г. те са едва 3. Единствено свидетели срещу мафиотски босове за други бандитски дейности могат да потвърдят и за тази им престъпна дейност, както и най-често се случва.

Организаторите на тези „турнири“ не допускат доносници до доходоносното хоби -


всички участници са „проверени“, за да не бъде осуетена

престъпната практика. Въпреки това от полицията не могат да се ангажират с конкретен профил или възрастова група на инициаторите и участниците в незаконната дейност.

Боевете с кучета са свързани и с друг вид престъпна дейност - нелегалните залози, които носят големи печалби на собствениците на животните. Според запознати


те могат да достигнат до 5-цифрени суми

Състезанията носят големи доходи на участниците в тях, но голяма част от организаторите им имат и собствен бизнес, твърдят специалисти.

Тези незаконни боеве носят обаче не само парични дивиденти на кримибосовете, участващи в тях, но и „награждават“ победителите с голям престиж в тези среди. Така те утвърждават имиджа си сред останалите чрез своите кучета шампиони.

Участниците


избират животните много внимателно - проучват постиженията на рода

им, след което ги обучават да бъдат агресивни и да убиват.

У нас тези състезания се смятат за незаконни от 2011 г., когато се и инкриминира жестокостта над животните. За тях законът предвижда лишаване от свобода до пет години и глоба от хиляда до десет хиляди лева.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.