0

Ф ренската марка Peugeot лансира дистанционна продажба на автомобили, която прави възможно закупуването на нов автомобил от разстояние. Всеки клиент има свободата да избира дали да получи автомобила си в своя дом, в съответствие с всички стандарти за безопасност, или в търговско-сервизен комплекс на марката.

Френската марка Peugeot лансира дистанционна продажба на автомобили, която прави възможно закупуването на нов автомобил от разстояние. Всеки клиент има свободата да избира дали да получи автомобила си в своя дом, в съответствие с всички стандарти за безопасност, или в търговско-сервизен комплекс на марката.

Поради извънредната ситуация у нас Peugeot ускорява дигитализацията на всички свои дейности. Клиентите на марката могат да закупят избран от тях автомобил, изцяло дистанционно, възползвайки се от най-добрите търговски предложения с отстъпки до 27% и да го получат в своя дом или в предпочитан търговско-сервизен комплекс на Peugeot в столицата или страната.

Дистанционната покупка се състои в няколко основни стъпки. Първата стъпка е конфигуриране на автомобил онлайн. Втората стъпка е получаване на оферта и опции за финансиране. Третата стъпка е сключване на договор за покупко-продажба. Четвъртият етап е подготовка на автомобила за предаване на клиента с извършване на регистрация и всички видове застраховки. Последният пети етап е безопасното получаване на автомобила, според избрания от клиента начин.

Целият процес е подробно описан в сайта на Peugeot за улеснение на клиентите. Те могат да изберат автомобил и да го конфигурират изцяло онлайн, след което да се спрат на желана опция за финансиране и получат лизингов план чрез онлайн лизингов калкулатор или контакт с търговски консултант. Процесът по обработка на документите по сделката е изцяло дистанционен, а получаването на автомобила – регистриран и готов за експлоатация, се извършва в дома на клиента или предпочитан търговско-сервизен комплекс на Peugeot в страната. През цялото време на разположение на клиентите е онлайн чат с търговски консултант, който ги напътства през всички стъпки.

Участието на клиента е напълно дистанционно и позволява избор, поръчка и заплащане на нов автомобил от разстояние. По този начин Peugeot директно отговаря на нуждите на своите клиенти, които търсят бърза и лесна мобилност, без компромис с качеството. Вече всички клиенти на френската марка имат възможността да закупят изцяло новото Peugeot 208, отличено с престижната титла „Автомобил на годината в Европа за 2020”, както и изцяло новият компактен кросоувър Peugeot 2008, който се предлага с три варианта на задвижване – изцяло електрическо, както и бензинов или дизелов турбодвигател.