0

П осетителите на изложението в Пловдив могат да видят за първи път новия френски пътнически ван Peugeot Rifter. За разлика от предшественика си, Peugeot идва с новото име Rifter, вместо досегашното име Partner. Новият пътнически ван Rifter е заимствал от всъдеходите на Peugeot големия просвет, големите колела и защитните протектори около каросерията и броните.

Посетителите на изложението в Пловдив могат да видят за първи път новия френски пътнически ван Peugeot Rifter. За разлика от предшественика си, Peugeot идва с новото име Rifter, вместо досегашното име Partner. Новият пътнически ван Rifter е заимствал от всъдеходите на Peugeot големия просвет, големите колела и защитните протектори около каросерията и броните.

Новото Peugeot Rifter смело приема модерен силует и е готов за приключения. Той е изграден на платформата EMP2 и има здравината и издръжливостта да се справи дори и с най-трудните терени и условия. Моделът съчетава функционалност, модулност и практичност. Отличава се с икономични двигатели и техническо оборудване от най-ново поколение. Пътното поведение е подсигурено от предно окачване тип Pseudo McPherson и задно окачване с напречна греда.

Новото Peugeot Rifter предлага модулно и лесно за адаптация пространство. Предлага се във версии с 5 и 7 места в две дължини - стандартна 4,40 м и дълга 4,75 м. Последната добавя повече дължина както към междуосието, така и към задния надвес за повече вътрешно пространство. На всяка от трите седалки на втория ред може да бъде поставено детско столче. Багажникът на Peugeot Rifter има товарен капацитет, вариращ от 775 литра до кората на багажника във версията с 5 места и стандартна дължина до 4000 литра до тавана във версията с увеличена дължина и при сгънати седалки.

Големият 8-инчов цветен сензорен екран осигурява свързаност. Той е разположен на една ръка разстояние и включва два USB порта, жак, Bluetooth връзка и безжично зарядно. Системата се допълва от Mirror Screen, съвместима с Mirror Link, Apple Carplay и Android Auto. Свързаната триизмерна навигация включва гласово управление и позволява търсене на интересни места по лесен начин. Тя взема предвид информацията за пътната обстановка и трафика в реално време и може да изписва информацията за паркинги, бензиностанции и прогноза за времето.

Най-авантюристичните водачи на Peugeot Rifter могат да излязат извън асфалтовите пътища като изберат функцията за усъвършенстван контрол на сцеплението. Системата работи в комбинация с функцията за помощ при спускане по наклон, която поддържа автоматично оптимална скорост по стръмни склонове.

За новото Peugeot Rifter се предлагат два варианта на 1,2-литровия бензинов двигател 1.2 PureTech – със 110 к.с. с 5-степенна механична скоростна кутия, както и със 130 к.с. и 8-степенна автоматична скоростна кутия. От дизеловите мотори се предлагат три варианта на мощност на двигателя 1.5 BlueHDi с много нисък разход на гориво. Първият е със 75 к.с. и с 5-степенна ръчна скоростна кутия, следва версията със 110 к.с. и с 5-степенна механична скоростна кутия, а най-мощният е BlueHDi 130 к.с. S&S с 6-степенна механична или 8-степенна автоматична скоростна кутия.

На своя щанд в Пловдив, официалният вносител на Peugeot у нас – „София Франс Ауто” показва и пълната си гама от високопроходими модели - компактния градски кросоувър 2008, 7-местния семеен SUV 5008 и многократно награждавания 3008.