0

С амо няколко месеца след лансирането на изцяло новото Peugeot 508, французите представиха и версията комби. Новото Peugeot 508 SW черпи вдъхновение от света на моделите с каросерия Shooting Break – комби с три врати. Дизайнът впечатлява със снижения спортен силует и съчетава елегантна външност и функционален интериор с щедро пространство за пътниците и голям леснодостъпен багажник. Новото Peugeot 508 SW ще бъде представено на автомобилния салон в Париж през тази есен и ще бъде пуснато в продажба в Европа през януари 2019 година.

Само няколко месеца след лансирането на изцяло новото Peugeot 508, французите представиха и версията комби. Новото Peugeot 508 SW черпи вдъхновение от света на моделите с каросерия Shooting Break – комби с три врати. Дизайнът впечатлява със снижения спортен силует и съчетава елегантна външност и функционален интериор с щедро пространство за пътниците и голям леснодостъпен багажник. Новото Peugeot 508 SW ще бъде представено на автомобилния салон в Париж през тази есен и ще бъде пуснато в продажба в Европа през януари 2019 година.

Марката Peugeot винаги е проектирала комбитата въз основа на силуета на седана, затова новото 508 SW се радва на всички стилистични черти на изцяло новия дизайн на седана. Новите пропорции придават на модела динамичен силует на каросерията. Благодарение на функционалните покривни рейки, стилизирани да съответстват на дизайна, автомобилът е висок едва 1,42 м. Това е с почти 6 см по-малко в сравнение с предишното поколение и осигурява оптимална аеродинамика, заедно с достатъчно пространство за главата на пътниците на задните седалки в съответствие със стандартите в сегмента. С дължина от 4,78 м, новото Peugeot 508 SW разкрива плавни, обтекаеми линии и елегантен, снижен покрив. Вратите без рамки на комбито подчертават силуета на каросерията и същевременно позволяват по-ниско разположени стъкла.

Достъпът до багажника се осъществява през практична задна врата, която може да бъде с електрозадвижване и с достъп без използване на ръцете. Прагът на багажника е нисък и широк с височина от едва 63,5 см от земята. Бързо издърпващата се кора на багажника осигурява незабавен изглед към цялото отделение, което има капацитет от 530 литра. То е проектирано да бъде с проста форма и напълно използваемо. Освен практичния му характер, достъпът до багажника е подобрен чрез праг от неръждаема стомана за улесняване на товаренето.

В нивото на оборудване GT има алуминиеви релси на пода и ограничителна мрежа за ефективно разпределение и обезопасяване на багажа. Новото Peugeot 508 SW е оборудвано със сгъващата се в съотношение 2/3-1/3 задна седалка с функция Magic Flat. С помощта на тази система двете странични облегалки могат да се сгънат моментално чрез два бутона, разположени от двете страни на багажника. Резултатът е практически равен под на багажника, който осигурява общ товарен обем от 1780 литра.

Новото Peugeot 508 SW е оборудвано с най-новото поколение на характерния за марката i-Cockpit. В него водачът е заобиколен от прецизно изпълнени елементи и висококачествени материали, които го пренасят в един  високотехнологичен свят. Пътниците отпред могат да потънат удобно в ергономичните, обгръщащи тялото седалки и да се насладят на пет програми за многоточков масаж.

Пасажерите на задните седалки могат да се възползват от допълнителния комфорт на облегалката, която се накланя до 27 градуса. Пространството за главата е с 4 см по-голямо в сравнение с версията фастбек, като пътниците могат да се наслаждават и на стъкления панорамен покрив. Достъпът до задните седалки е широк и лесен, благодарение на задните врати без рамки, включващи и малките стъкла.