0

"Ако спрем корупцията, ще можем да строим по една АМ "Хемус" на година". Това коментира в Добрич съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, където се среща с граждани.

"Ако спрем корупцията, ще можем да строим по една АМ "Хемус" на година". Това коментира в Добрич съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, където се среща с граждани.

"Когато станах министър, имаше планове за развитие на индустриални зони в България, но те бяха предопределени за наши хора. Трябва да спрем с това. Най-добрите проекти трябва да печелят и да получават финансиране. Само така ще спрем корупцията - отворени конкурси и не само за наши хора", каза той.

"Водачът ни е родом от града. За нас това е много важно, защото такива хора познават най-добре проблемите на дадения регион и могат да решават най-добре проблемите. Събираме най-добрите капацитети от една страна и от друга те са независими, като не могат да бъдат подкупени, защото са се доказали в своите сфери и бизнеси. Най-големият проблем е корупцията. Една от нашите идеи е за общини с нулева корупция. Не трябва да разчитаме само на морал. Трябва да разчитаме на стабилни системи. Няма как да измислим топлата вода. В Министерството на икономиката видях, че повечето служители са изключително свестни и не са корумпирани. Корумпираните са на висши позиции. Не трябва да сменяме 600 човека от министерството, а 15", добави Петков.

Хората от Добрич се обърнаха към него с думите: "Вие сте последната ни надежда. Вярвахме на кой ли не и нищо. Трябва да направите нещо. Помислете за пенсиите. Това ни е най-големият проблем".

"Каквото разбираме, един от проблемите на Добрич е свързаността с магистралите. За нас най-важно е, че нашите кандидати са независими и могат да си изкарват хляба и без да са в политиката. Така се гарантира незвисимостта. И тук, както навсякъде, младите хора са емигрирали. Това е трагедия", каза от своя страна другият съпредседател на "Продължаваме промяната" Асен Василев.