НАПЛИВ: Петима се борят за едно място в Академията на МВР

НАПЛИВ: Петима се борят за едно място в Академията на МВР

820 кандидат-курсанти преминаха процедурите по медицинско освидетелстване, проверка на физическата годност и психологично изследване по време на подбора за обучаващи се в редовна форма във факултетите на Академията на МВР, който протече от 02 до 30 юни. Интересът към бакалавърските програми на висшето учебно заведение е висок, като за едно място се конкурират 5 кандидати, съобщават от учебното заведение.

Първото класиране за 165 места за курсанти по специалностите „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“, „Гранична полиция“ и „Пожарна и аварийна безопасност“ ще бъде публикувано на интернет страницата на АМВР на 15 юли. Записването на приетите ще се извърши на 20 и 21 юли в Ректората на университета.

Зимният семестър на учебната 2021/2022 г. стартира на 01 октомври. За първокурсниците е организирано въвеждащо обучение от 16 септември, по време на което те ще бъдат запознати с организацията и реда в университета.

През настоящата кампания се отчита и ръст на желаещите да се обучават в задочните бакалавърски програми по специалностите „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“, Публична администрация“, „Пожарна и аварийна безопасност“ и „магистър“ по специалностите „Защита на националната сигурност“, „Стратегическо ръководство и управление на сигурността и обществения ред“, „Психологично подпомагане на оперативно-издирвателната дейност“, „Публична администрация“ и „Пожарна и аварийна безопасност“.

Студентите, завършили бакалавърските и магистърските специалности на Академията на МВР, получават отлична подготовка и са високо ценени и търсени на пазара на труда. Това е една от причините, поради които Академията на МВР заема първа позиция в Рейтинговата система на висшите училища в Република България в професионално направление „Национална сигурност“ и водещо място в направления „Архитектура, строителство и геодезия“ и „Администрация и управление“.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.