0

Сефтето на "Монитор Сиеста" се падна на мен. Когато си говорихме с шефовете за какво ще пиша се усмихнах, защото срещнахме златната среда и ще обърнем внимание на потребителски теми. Чакаме и вашите предложения какво ви интересува, а ние от плажа или бюрото в редакцията, ще ви огреем. Наздраве!

Сефтето на "Монитор Сиеста" се падна на мен. Когато си говорихме с шефовете за какво ще пиша се усмихнах, защото срещнахме златната среда и ще обърнем внимание на потребителски теми. Чакаме и вашите предложения какво ви интересува, а ние от плажа или бюрото в редакцията, ще ви огреем. Наздраве!

Темата за личните финанси е дъвкана, но като всяка дописка има какво да се дописва. От горните редове ви става ясно, че ще си говорим за пари, точно тези които искате да запазите или да похарчите с кеф. Днес ще обсъдим и двете: кинтите, които ще спестите докато пътувате.

Ето за начало пет приложения (май станаха повече), които не струват "деньги", но ще ви спестят време и нерви.

5. Instabridge

Безплатен интернет достъп по света?! Възможно е. В едно приложение са събрани над 2 милион Wi-Fi точки. У нас отдавна мобилните оператори предлагат на приемливи цени много гигабайти, но в чужбина трябва да пазим роуминга, особено ако трябва да качим десетките селфита на облака. Картата офлайн го прави идеалното приложение за пътуване. Автоматично свързване с Wi Fi веднага след като е налице е перфектно за летищата. Простичко, но работи.

4. PassWallet

Приложението е чудесно за пътуване по света: събира всякакви резервации, самолетни билети, билети и карти за градски транспорт, купони за отстъпка, клиентски карти и тем подобни във виртуалния ви портфейл. Поддържа Apple-ския .pkpass формат, работи с NFC чрез codeREADr, интегриран е с RENFE, entradas.com, airberlin, Lufthansa, Kinepolis, Cleartrip, WizzAir, ticketea, Swiss International Air Lines, Nettbuss, Resorts World Manila, Hesta, Binter Canarias, Ticketfly, Virgin Australia, Рамблер, Walnut Passes & Germanwings и др. Абе, найс, а!

3. Google Maps

Да, знам, че го знаете, но може да го преоткриете в редовете по-долу, защото има възможност да свалите картите офлайн предварително; можете да си добавяте лични места, да ги споделяте и да се виждате с приятели в реално време; най-интересните и отрупани със забележителности, магазини и ресторанти зони се показват в по-тъмен цвят на картата; има подробен таймлайн, с който можете да виждате кога, къде сте ходили; можете да видите как да се придвижите с обществен транспорт, автомобил, велосипед и дори пеш от точка А до точка Б; покрай програмата Google Local Guides, приложението напредва с много висока скорост и почти всички хотели, ресторанти, забележителности и др. интересни обекти вече се оценяват в рейтингова система (Алтернативите,ако не сте фен на Google са Rome2Rio и Maps.me).

2. Cool Cousin

Всеки от нас има нужда от надеждна информация при пътуване, но далеч от класациите като "10 места за туристите в Неапол". Младото поколение пътешественици, съставящо маршрута на посещение в града, се опитва да намери атракции, които не се възпроизвеждат от хиляди пощенски картички. Ето тук е дупката, която запълва Cool Cousin. Хиляди местни гидове, които да ви се притекат на помощ, за да се насладите на наистина ценните места, които ви вълнуват. Иначе казано, ще спестите пари, време и нерви. Достатъчно е веднъж, преди пътуването, да изтеглите приложението на мобилния си телефон, така че личният водач в града да бъде с вас.

1. Moovit

Супер яко приложение за придвижване с градски транспорт, нали сме еко, а и най-евтино. Прави ти маршрути, показва кои са най-близките спирки и т.н. Бонус е, че може да си го ползваш и в София и работи по-добре от сайта на Градска дебилност, оппс, мобилност. Десетки пъти проверено.

Ето го и бонуса от заглавието. Приложението Momondo е чудесно за търсене на евтини билети, в което се кълна. Дава най-добрите цени, както и опции – най-евтин билет, най-добро съотношение между цена и време на пътуването/брой прекачвания, най-удобен (и съответно най-скъп) билет и прочее. Дава ти да си правиш и multi-city комбинации, което е супер удобно за пътешествия с повече от една спирка. Дай ми трипове, а алтернативата е SkyScanner.