0

Н якои храни не могат да се консумират сурови, предупреждават експерти.

Някои храни не могат да се консумират сурови, предупреждават експерти.

По някаква причина малките деца (и някои възрастни) понякога обичат да ядат сурови картофи, но това не трябва да се прави.

Тези храни могат да причинят стомашни и чревни проблеми, тъй като суровите картофи съдържат нишесте.

Ако зеленчук, който е още зелен, се яде суров, той може да бъде сериозно отровен, тъй като съдържа опасни токсини.

Суровите патладжани (както някои други зеленчуци) съдържат токсичен алкалоид. Той причинява възбуда, а след това и депресия на нервната система, разлагане на червените кръвни клетки.

Суровият червен боб съдържа токсин, който може да причини разстройство на храносмилането и отравяне.

Суровото месо може също да съдържа салмонела, както и бактерии Campylobacter.

Източник: jenata.blitz.bg/