0

С пектакълът "Последната тайна на Фреди Меркюри", чийто автор е културното перо на „Монитор“ Ирина Гигова, триумфира на Европейския фестивал на пътуващия театър.

Спектакълът "Последната тайна на Фреди Меркюри", чийто автор е културното перо на „Монитор“ Ирина Гигова, триумфира на Европейския фестивал на пътуващия театър.

На събитието, което се провежда в град Сливница, постановката получи както голямата награда на журито, така и отличието на публиката.

Това е четвъртото поредно издание на форума, а "Последната тайна на Фреди Меркюри" се изправи пред конкурентни спектакли от Сърбия, Македония, Германия, Словакия и други европейски държави.

Театроведът Богдана Костуркова, която е сред членовете на журито, заяви, че в 30-годишния й опит "Последната тайна на Фреди Меркюри" е единствената постановка, която обира едновременно овациите и на журито, и на публиката.

„Това много ме радва, защото винаги съм усещала реакцията на публиката и съм виждала накрая както сълзи, така и усмивки.

Поне досега никой не ми е казвал, че се е разочаровал от образа на Фреди, който съм създала“, споделя Ирина Гигова.

Главните роли в "Последната тайна на Фреди Меркюри" са поверени на актьорите Свежен Младенов, Анатоли Лазаров, Георги Златарев, Мариана Жикич и Филипа Балдева.

Пиесата проследява противоречивото житие на певеца в метафора за съдбата на артист - да е винаги на показ, но почти никога себе си.