Перник спира водата на длъжници със скоба

Перник спира водата на длъжници със скоба

Рекордьор виси с 22 бона борч към ВиК

Пернишкото ВиК ще спира с метални скоби водата на длъжници, които не са плащали сметките си с години.

Скобата ще се поставя на спирателния кран в жилището, така че в него да не може да се ползва вода, без да бъдат засегнати останалите апартаменти в блока. Крайната мярка ще бъде приложена за пръв път днес и ще продължи в следващите седмици. Причината е, че длъжниците за вода в Перник са много и продължават да не си плащат сметките. Рекордьор сред тях е абонат, който е навъртял 22 000 лева борч за вода. Той не си погасявал фактурите от 2008 г. насам. Освен него, има поне още двайсетина частни лица, който дължат суми за вода от порядъка на 14-15 хиляди лева, разкри шефът на пернишкото ВиК Борислав Иванов пред „Телеграф“ .

Преди да се постави скобата, длъжникът е бил предупреден и е подписал документ за това

Той е имал 14 дни време да внесе 30% от дължимата сума, за да не бъде поставена скобата. Ако сумата не се внесе, скобата се поставя и служителите на ВиК не я махат докато не се платят въпросните 30%. След това абонатът може да си изплати задълженията на вноски или както се договори с дружеството. В момента на всички длъжници са им изпратени покани да си платят дълговете в определения срок. Повечето от тях обаче не са обърнали много внимание на предупреждението. Заключването на крановете ще става в присъствието на полиция за безопасност на служителите на дружеството. Длъжникът може да не се съгласи да му бъде поставена скоба след предупреждението, но тогава следва прокуроска заповед.

Междувремненно в Перник продължават проблемите с тръбите. Пореден „фонтан“ бликна на средата на пернишка улица вчера. Гражданка публикува клип във фейсбук групата „Снимай Перник, нека всички видят“ със силната струя, бликаща от спукана водопроводна тръба в близост до сградата на ВиК дружеството. В края на миналата седмица също имаше авария, която остави централни квартали от града без вода.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

НАЙ-ГЛЕДАНИ