0

Щ е направя всичко, дори повече от всичко, да не разочаровам русенци, каза пред журналисти минути след края на изборния ден Пенчо Милков, който спечели балотажа в Русе.

Ще направя всичко, дори повече от всичко, да не разочаровам русенци, каза пред журналисти минути след края на изборния ден Пенчо Милков, който спечели балотажа в Русе.

Той бе издигнат от местната коалиция „БСП за България“ и на първия тур спечeли 35,16 на сто от гласовете, а кандидатът на ГЕРБ Диана Иванова се класира втора, като получи подкрепата на 25,13 процента от отишлите до урните.

Милков каза, че още от утре започва разговори с всяка една от политическите сили, която има свои представители в местния парламент.

„Ще работя от утре за единението на нашите представители в общинския съвет. Радвам се, че ще ми се налага да убеждавам, а не да нареждам, защото това ще успокои хората и наистина ще се съсредоточим върху общоприемливите ни приоритети, които да постигаме заедно“, допълни той.

Милков каза още, че първата задача, с която ще се заеме, е свързана със зимната обстановка. В първия си работен ден ще се запознае и с хората от администрацията.

„Ще разчитам на богатия им опит. Нито един човек няма да бъде притиснат, преследван под някаква форма за политическите му възгледи, защото техните умения и способности са богатство за всички наши съграждани“, допълни Милков. Той обясни, че принципите, на които държи, са единение, компетентност, прозрачност и почтеност.

Милков поздрави и опонентката си Диана Иванова за достойния по думите му резултат, личностните й качества и добрите послания, много от които съвпадали и с неговите.

Пенчо Милков е на 42 години, семеен е, баща е на три момчета. По образование е юрист. Завършил е право в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Преди да влезе в битката за кмет, бе депутат от БСП.

Последно Русе е имал червен кмет през 2011 г. Това бе Божидар Йотов, който управлява града от 2005 г. до 2011 г.