Удивително, но факт - Маркс явно не е бил единственото задължително четиво за агентите на Държавна сигурност. Любимият труд на тираните - „Владетелят“ на Макиавели, гарантирано също е присъствал сред книгите, които са зубрили за домашно. И сега продължават усърдно да прилагат постулатите в нея. Особено един от тях - „за да постигнеш целите си трябва да се прикриваш“.

 

Прикриването или иначе казано – мимикрията, не само беляза Прехода. Няколко десетилетия след старта му то продължава да е основно оръжие в арсенала на сътрудниците на ДС и техните ментори. Ето, например, Илиян Василев, познат от архивите на службите и с псевдонима си Сашо-11, от агент на Първо главно управление скоропостижно се замаскира в одеянията на новопокръстен евроатлантик, само за да продължава да обслужва целите на задкулисните си, дълбоко свързани с Русия, тартори. В частност – човека, който го изпрати посланик в Москва Иван Костов и родените от неговата бандитска приватизация олигарси. След завръщането си от Русия, което – казват, е станало не без солиден отпор от негова страна, Василев първо мимикрира в крупен индустриалец (бе в управата на КРИБ във времената, когато организацията беше оглавявана не от друг а от едно от любимите отрочета на Костов – Иво Прокопиев), а в по-модерни времена – в блогър. Блогърстването му обаче се проявява по сигнал (от Командира) и само срещу определени хора – враговете на вече споменатата компания. Най-вече срещу един – депутата от ДПС и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски.

За Василев името на Пеевски е като сигналната лампа за кучето на Павлов. Скача с лай при всяка възможност да докаже верността си към менторите си, като пришива името на депутата към де що има скандал в информационното пространство, забъркан под диригентската палка на самите тях. Липсата на доказателства е дребнотемие за мимикриралия агент на ДС. Важното е хем врагът да се „рути“, хем противникът – обществото, да бъде заблуден. Именно на тази максима се основава и поредната статия на Сашо-11, публикувана в сайта му Bulgaria Analytica, където името на Пеевски е оплетено с безпрецедентното спиране на ефира на „Хоризонт“ преди седмица и половина. Ако се питате какво е връзката между БНР и депутата, такава няма. Но това не плаши напора на автора, който буквално си я измисля, заявявайки, че Пеевски контролирал НУРТС (Национално управление „Радио и телевизионни станции“). Че подобно твърдение няма нищо общо с истината е лесно проверим факт – достатъчно е да бъдат отворени изцяло публичните регистри в страната. Също толкова проверим обаче е друг интересен детайл. Апетити към НУРТС дълго време имаше друго любимо отроче на Костов (покровителя на Илиян Василев) – Цветан Василев, който на няколко пъти се опита да открадне щедро финансираното от КТБ дружество в тандем с руския олигарх Константин Малофеев. В крайна сметка компанията бе продадена заедно с БТК (част от което е), на публичен търг в Лондон, но това не пречи на Василев, Малофеев и компания да продължават да правят опити да сложат ръка върху телекома, като бомбардират чужди арбитражни съдилища с жалби. Това е детайл, изпуснат удобно от Василев в иначе огромната статия, издържана в любимия му стил – тюрлюгювеч. Защо ли? Защото, ако се спомене ще паднат маските и ще лъсне, че именно неговите ментори са проводници на руското влияние у нас. А това ще разбие на пух и прах прикритието им на псевдо евроатлантици. Впрочем тук е моментът да споменем, че основен партньор на въпросния уж евроатлантически сайт е интернет страницата на друг агент на ДС – Огнян Стефанов. А именно „Фрогнюз“, което от години играе ролята на личен пресцентър на Цветан Василев. Съвпадение? Едва ли.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Задейства „Бивол“ да чернят Делян Пеевски зад граница

Цветан Василев активира руски катапулт за бягство

Задейства „Бивол“ да чернят Делян Пеевски зад граница

Подсъдимият за източването на милиарди от КТБ Цветан Василев задейства авариен план в последен отчаян опит да се отърве от приближаващото го възмездие за източването на милиардите от четвъртата по големина банка у нас.

След като в продължение на близо 3 години безуспешно заливаше общественото пространство у нас и в чужбина с лъжливи искове по Глобалния акт „Магнитски“ и закона „РИКО“, в опит да замаскира руските си обвързаности със смехотворната в случая дегизировка на евроатлантик и борец срещу корупцията, сега банкерът беглец по спешност задейства наново задграничните си контакти. В поредна акция за манипулиране на обществото не само у нас, но и зад граница.

 

Олигарсите на Костов пак разлайват кучетата срещу Пеевски

Две знакови събития от последните дни предизвикаха остри пристъпи на паника у менторите и бенефициентите на престъпната приватизация у нас. И те отговориха по единствения начин, по който могат – с изтъркани от употреба фалшиви новини и информационни димки, за да отклонят вниманието от себе си.

Телешките разсъждения на интернет самодейката Татяна Кристи-Бездарова за Пеевски

Медийната бухалка „Биволъ“отново влезе в типичната си роля си на плювалник срещу всички, които са против „правилните“ олигарси, като подсъдимите за далаверите си Иво Прокопиев и Цветан Василев например.