Пчелна отрова убива COVID-19

Пчелна отрова убива COVID-19

Aпитерапевти в чужбина практикуват лечение с контролирани дози

Пчелната отрова убива коронавируса, заяви пред "Телеграф" д-р Пламен Енчев. Той цитира медицинско изследване, проведено в китайския град Ухан, от който тръгна епидемията по света.

От изследвани 5115 пчелари в епицентъра на Корона вируса в Китай няма нито един заболял, нито пък е развил симптоми на Ковид19.

Това сензационно съобщение прави китайският лекар д-р Вей Ян в научното списание Токсикон през април. По това време, според данни на коронавирусния ресурсен център Джонс Хопкинс, глобалният брой на потвърдените случаи на COVID-19 възлиза на над 2 млн. Докладът на китайските специалисти е обсъждан през април и от международната колегия и апитерапетвите от цял свят са потвърдили подобни наблюдения.

Според д-р Вей Ян, получените данни от изследването са съизмерими с откриването на ваксината срещу едрата шарка с материал от крави. Молбата на учения е за съдействие сред международната медицинска и апитерапевтичната общност за още доказателства за и против /апитерапия е лечение с дозирана пчелна отрова под наблюдение на медицинско лице. б.а. /. Бихме могли да намерим евентуален лек срещу тази страшна за хората болест, пише медикът, който е участва в превенцията срещу коронавируса.

Ухан

В провинция Хубей, епицентър на COVID-19 в Китай, местната асоциация на пчеларите изследва над 5000 пчелари в разгара на епидемията от 23 февруари до 8 март т.г. Резултатите са повече от сензационни и обнадеждаващи. Установява се, че нито един от тези пчелари, включително 723 от тях, които живеят в Ухан, откъдето тръгна огнището на Хубей, не е развил симптом с COVID-19. Здравето на всички е напълно е нормално.

След това са интервюирани петима апитерапевти в Ухан и наблюдавани 121 пациенти от тамошната клиника по апитерапия. В доклада се отбелязва, че тези пациенти са били лекувани с апитерапия от октомври 2019 г. до декември 2019 г. Отбелязано е също, че и петимата апитерапевти имат навика да приемат дози пчелна отрова, за да поддържат здравето си. Междувременно за двама от тях са се усъмнили, че са заразени с вируса, защото не са ползвали никакви защитни средства като маски, ръкавици и др. Другите трима пък са били в непосредствен контакт със заразени от вируса. В крайна сметка тестовете показват, че никой от тях не е заразен. И не само това, нито един от 121-те пациенти подлагани на терапия с пчелна отрова също не е бил заразен от SARS-CoV-2. Най-удивителното е, че трима от тези пациенти са били в много близък контакт с членове на семейството си, които имали потвърдена диагноза на инфекция SARS-CoV-2.

Кое е това, което всъщност е предпазило всички тези хора, е въпросът, който си задават медиците. Според тях вероятно е пчелната отрова. Тезата, че пчеларите живеят в по-слабо населени райони не издържа, според д-р Вей Ян, защото петимата апитерапевти и техните пациенти са от гъсто населени райони в Ухан. Това, което обединява всички тях е, че развиват толерантност към ужилване от пчели.

 Алергия и смърт

Докладът на китайските медици е автентичен, коментира за „Телеграф медиа“ д-р Пламен Енчев. Той е от малкото лекари в България, които лекуват с пчелна отрова. В момента има кабинет в Хисаря, а зад гърба си има 8 годишен стаж в клиника в САЩ. Енчев каза, че докладът на китайските му колеги е обсъждан през април от международната колегия и апитерапетвите от цял свят са потвърдили подобни наблюдения. Пчелната отрова обаче в никакъв случай не бива да се прилага любителски, а само под медицински надзор. Тя може да предизвика тежки алергични реакции, има и случаи на задушаване и смърт, допълни той.

 Хрема

 Христо Николов, пчелар от района на Велико Търново каза, че е ужилван поне 200-300 пъти от пчели. Досега е изкарвал гриповете само с хрема. Единственият случай, в който тежко се е разболял, е бил в края на този януари. Никога през жива си не съм бил толкова болен, но оцелях, призна пчеларят. Той не си е правил тест за коронавирус, защото това беше време, в което епидемията поне официално не ни беше връхлетяла.

Пчелите са удивителни същества, според Николов. Не е случайно това, че около пчелините с кошери няма никаква радиация. Навсякъде в природата има, правени са замервания, около пчелините има, но вътре сред кошерите никаква, категоричен беше той.

Колегата му Николай Куменов, който е и председател на Федерация на пчеларите потвърди историите с хремата и гриповете. Според него, съвсем скоро медицината ще докаже, лечебната сила на пчелната отрова. Вероятно пчеларите като цяло са по-здрави в резултат на ужилванията, начина на живот, както и редовния прием на пчелни продукти, включително и цветен пчелен прашец, прополис и др.

 Синдром на празния кошер

В момента пчелите гладуват, пчеларите ги хранят, за да не умрат. Според Христо Николов липата и акацията в Централна Северна България не пускат нектар. Вероятната причина са пустинните дъждове, които са съсипали цветовете. Няма мед, пчелите летят, връщат се и не правят мед. Пчеларите допускат , че го изяждат, защото са много гладни. Синдромът на празния кошер вече е засечен и в България, разказа Николай Куменов. Той самият е имал един или два случая в пчелина си. В последните две или три години все повече негови колеги съобщават, че по незнайно какви причини пчелите изчезват безследно. Оставят меда и все едно се изпаряват. Това явление за първи път е забелязано в Китай и САЩ, досега никой не е могъл да го обясни. За жалост вече го има и в България, според Куменов.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.