0

А нгличанинът Джордж Лодж, известен с прозвището Голия пчелар, рискува най-болезнени ужилвания по незащитените места на тялото си, с цел да събере пари за свой приятел, пише в. "Метро".

Англичанинът Джордж Лодж, известен с прозвището Голия пчелар, рискува най-болезнени ужилвания по незащитените места на тялото си, с цел да събере пари за свой приятел, пише в. "Метро".

Ексцентричният поданик на Нейно Величество до болка обича пчеларството. Той е студент по медицина в лондонския "Юнивърсити колидж". Сега Джордж прави голи календарни фотосесии с кошерите си, за да спечели пари и да финансира изследователско посещение в Обединеното Кралство на свой приятел пчелар, с когото се запознал на остров Занзибар.

Джордж Лодж имал опит да позира като гол модел за художници, така че не му било трудно да се "преквалифицира" и с пчелите. Англичанинът се запознал с Хамис, когато посетил по работа пчеларска ферма в Танзания. Джордж бил посрещнат много гостоприемно и решил да върне жеста, като покани Хамис да му гостува в Англия. Но пътуването не било по джоба на танзаниеца. Тогава Джордж решил да позира за гол пчеларски календар и със спечелените пари да покрие разноските по пътуването на своя африкански приятел.

Само от предварителни поръчки Голия пчелар спечелил над 2000 паунда, достатъчно за покриването на разходите за самолетни билети на Хамис.

Джордж бил много любопитен да узнае техниките на традиционното природно пчеларство и поради тази причина посетил Танзания.