Глоба до 15 000 лв. за търговци, предлагащи храни без здравна маркировка

Глоба до 15 000 лв. за търговци, предлагащи храни без здравна маркировка

Предвижда се по-строг контрол върху храни от животински произход

Парламентът прие окончателно закона за управление на агрохранителната верига. В него се предвиждат солени глоби за продажбата на храни от животинските изисквания, които не отговарят на необходимите изисквания в закона. 

Който пусне на пазара храни от животински произход, за които няма здравна или идентификационна маркировка, го грози глоба от 3 000 до 5 000 лева при първоначално нарушение. При второ нарушение санкцията става от 5 000 до 7 000 лева.

За едноличните търговци санкциите варират от 7 000 до 10 000 лева при първоначално нарушение. Ако нарушението се повтори, едноличният търговец ще трябва да плати глоба, която варира от 13 000 до 15 000 лева. 

С новия закон се регламентират условията и реда за разработване и изпълнение на Многогодишен национален план за контрол. 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.