Парламентът прие на второ четене промени в Закона за закрила и развитие на културата

Парламентът прие на второ четене промени в Закона за закрила и развитие на културата

Парламентът прие на второ четене промени в Закона за закрила и развитие на културата. С измененията се дава възможност заявленията за вписване или заличаване в регистъра на културните организации да се подават по електронен път.

В едногодишен срок от влизането в сила на промените Министерството на културата следва да създаде електронен регистър на културните организации и онлайн платформа за подаване на заявленията. С промените се въвежда и наблюдение, анализ и оценка на дейността на държавните културни институти, държавните културни институти с национално значение и българските културни институти в чужбина. Редът за извършването на тази дейност ще бъде уреден с наредба на министъра на културата.  

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.