НС обсъжда промени в Закона за местните данъци и такси тази седмица

НС обсъжда промени в Закона за местните данъци и такси тази седмица

Промените в Закона за местните данъци и такси ще разгледа Народното събрание тази седмица. Те предвиждат от такса смет да бъдат освободени предприятията за определен период през 2020 година, които заради извънредното положение преустановиха работа. Очаква се измененията окончателно да бъдат приети.

На второ четене тази седмица в Народното събрание ще бъде разгледан и проектът за изменение на Закона за социалните услуги, в който е записано предоставянето на социални услуги не е търговска дейност по смисъла на Търговския закон. Депутатите ще обсъдят промени в Закона за ветеринарномедицинската дейност на второ четене. Според тях се предвижда да се повиши прагът за обезщетение за унищожен инвентар в животновъдните стопанства от 500 на 1000 лева. Депутатите ще разгледат и доклада на Комисията за защита на конкуренцията за 2019 година. През 2019 г. Комисията за защита на конкуренцията е образувала 1060 производства, от които 938 по Закона за обществените поръчки, 12 по Закона за концесиите и 110 по Закона за защита на конкуренцията. Постановени са 1371 акта. Събрани са вземания в размер на 4 697 162,51 лева, което е с около 300 000 лева повече спрямо 2018 г. Ще бъде обсъден и докладът на Комисията за регулиране на съобщенията за миналата година.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.