Парламентът гледа ветото на Радев върху Закона за съдебната власт

Парламентът гледа ветото на Радев върху Закона за съдебната власт

В програмата на Народното събрание за седмицата е записано, че ще обсъдят наново промените в Закона за съдебната власт, които дават възможност на ВСС, след изтичане на мандата на членовете или предсрочното им прекратяване, да прецени дали са подходящи да бъдат назначавани на по-висока длъжност или не. До това се стигна, след като президентът наложи вето.

Депутатите ще разгледат Законопроект за изменение и допълнение на Кодекса на търговското корабоплаване, ще разгледат измененията от 2008 г. на Конвенцията за Международната организация за подвижни спътникови далекосъобщения и ще ратифицират Споразумението за принос между Република България и Европейската инвестиционна банка по отношение на Паневропейския гаранционен фонд в отговор на COVID-19 и Споразумението за гаранция при първо поискване между първоначалните гаранти и присъединяващите се впоследствие гаранти и Европейската инвестиционна банка.

В четвъртък пък ще започнат първо гласуване на Законопроекти за изменение и допълнение на Кодекса на труда. Там промени прави Искрен Веселинов от ВМРО. Той иска 24 май да бъде определен като Ден на българската писменост и култура и така да отпадне определението „славянска“. Аргументът е, че по този начин кирилицата ще бъде приета като българска азбука и в Европейския съюз.

Депутатите ще разгледат на първо четене и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.