2,4 милиона бутилки готова продукция на стойност над 4 милиона долара. Такава наличност имаше през 1997 г. в складовете на винпром „Дамяница“.

В един хубав за Костовата приватизация ден двама души се събудиха милионери. Това бяха Иво Прокопиев и ортакът му Филип Харманджиев. Двамата платиха 60 000 долара в брой за това богатство. Откъде разполагаха с такива пари? За това – друг път. Защото трябва по-напред да припомним, че това не беше единственият жест към приватизаторите. Две години след този нагъл грабеж – през 1999 г., цената на „Дамяница“ бе намалена наполовина, защото безсрамните приватизатори отново получиха съпорт. Допълнителното споразумение към приватизационния договор за намаляването на цената носеше лично подписа на министъра на икономиката Александър Божков. Спомняте ли си го? Ал Бож беше известен още като „Министър 10 процента“. Сещате се защо. Сещате се също, че официализираната корупция нямаше как да се случи без знанието на Драгалевския гуру Иван Костов. Същият, който ръкоположи Прокопиев за олигарх. По същия бандитски начин премина и приватизацията на „Каолин“. Оставяме на вас да пресметнете колко детски градини можеха да се построят още по онова време с парите, откраднати от Прокопиев и компания. Прокуратурата закъсня с описа, но обществото не забравя такива неща. Делата и документите остават. Прокопиев няма да бъде забравен, колкото и да му се иска да изчисти образа си.

Днес добре нахраненият с приватизационни сделки олигарх размахва медийната си бухалка „Капитал“ срещу депутата и издател на „телеграф медиа“ Делян Пеевски, който се опълчи на задкулисието. Изумително нахалство, ще кажете. Точно този термин съзираме в редакционен коментар на „Капитал“. Коментиращият под диктовка изумително нахално твърди, че не неговият шеф е разсипал толкова обществени ресурси, а „някой като Делян Пеевски“.

Не е популизъм да се предлагат безплатни детски градини, но е абсолютна наглост един добре нахранен олигарх да се възпротивява срещу социалните придобивки. Безпардонността на този олигарх няма край, но ако будните му репортери са толкова принципни и толкова харесват легендата за първия милион на своя работодател, нека си зададат въпроса как този, който пося рак в Меричлери и щави народа със скъп ток, може да изглежда социално ангажиран. Няма как.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

От всяко дърво свирка не става, Колтуклиева

От всяко дърво свирка не става. Време е май и възрусата Колтуклиева да го разбере. Колкото и да се старае, опитите й да влезе отново в оборот все по-видимо са обречени на неуспех. Ето защо Сончето да си налегне фешън парцалките, да се съсредоточи върху фотосесиите и да спре да занимава света със себе си, защото отдавна вече никой не се вълнува от нея. Скандалджийската й особа не е разпознаваема и не беше случайно, че изхвърча като тапа от шампанско от шоуто „VIP brother”. Публиката я изхвърли за отрицателно време като непотребен парцал, отвратена от лицемерието и високомерието й.

Махмурлукът на д-р Филипoff и „дразнителят“ Пеевски

Има една порода хора, които говорят за себе си в множествено чисто, придавайки си важност. Или пък коментират драгоценната си персона в трето лице. Някои достигат до това състояние по естествен път – след третата ракия. Понеже са толкова самовлюбени, да не виждат по-далеко от носа си, те се самораздвояват и саморазтрояват на воля.

Подсъдими олигарси лъжат САЩ за Пеевски

Не знаем дали сте забелязали, но мине се не мине седмица и току в някой сайт на подсъдим олигарх се появи доклад срещу депутата от опозиционната ДПС и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски. И то не какъв да е доклад, а „авторитетен“ - изпълнен със страховити заключения за това колко лош е народният представител.